Tumba Tumba-bruksmuseum-besök-filmstill-fullbredd.jpg

Sommar på Tumba bruksmuseum

Söker du en sommarutflykt? Välkommen till Tumba bruksmuseum och njut av inspirerande utställningar, familjeaktiviteter, och god mat. Museets utställningar och miljö berättar om Sveriges sedelhistoria och om de människor som levt och arbetat på Tumba pappersbruk. Här finns även ett mysigt café och butik. Fri entré!

Sommarens öppettider 2023

1 juni – 31 augusti har vi sommaröppet torsdag–söndag 11-16.

Jordnära – en utställning för barn och vuxna

Visste du att det lilla samhället på Tumba bruk klarade sig, nästan, helt självt i flera decennier? I den nya utställningen Jordnära – självhushållare då och nu berättar vi hur, och drar samtida kopplingar. Hur kan vi leva hållbart idag? Fri entré.

Tumba bruksmuseum_Jordnära_960x1080_RÖD

Familjevisningar och barnspår

Ta med familjen på en sommarvisning för hela familjen om självhushållarna på Tumba bruk under 1800-talet. Eller gå upptäckarspåret i parken – alla som lyckas klura ut svaret får upptäckarmärken! Eller lyssna på en barnanpassat audioguide där "miniodlarna" på bruket berättar. Allt är kostnadsfritt!

Tumba-bruksmuseum-barn-3
Foto: Jens Mohr, Tumba bruksmuseum/SHM.

Gå på bisafari!

Häng med och träffa museets 60 000 nya medarbetare. Häng med våra biskötare på detta unika tillfälle att få veta mer om bina och biodlingen vid museet. Du får även provsmaka flera olika honungsprodukter från olika bigårdar i Tumbatrakten. Visningen kostar 75 kronor/besökare.

Tumba bruksmuseum_bisafari_1080x1080

Brukscaféet

Slå dig ner en stund i caféet eller på vår mysiga uteservering. Vi serverar hembakat kaffebröd, varma och kalla drycker och lättare luncher. Självklart använder vi ekologiska och närodlade produkter, varav vissa har odlats här på plats!

Tumba-bruksmuseum-brukscafeet
Foto: Ola Myrin, Tumba bruksmuseum/SHM.

Besök bruket på egen hand!

Du är välkommen att besöka museet på egen hand och ladda gärna ner vår karta eller någon av våra kostnadsfria audioguider.

Tumba-bruksmuseum-nyhetsbrev-barn-1920x1080-1-ny
Årskort_1920x10803

Årskort

Gör sin sommar historisk! Köp ett årskort till alla våra systermuseer inom Statens historiska museer. Då har du fritt inträde till alla våra permanenta och tillfälliga utställningar och kan gå hur många gånger du vill under ett år. Kortet gäller på:

Kortet gäller ett år från köptillfället och kan köpas på plats i museernas entréer/butiker. Det går för tillfället inte att köpa årskortet online. Kortet ger dig fri entré till museerna, dock inte till avgiftsbelagda visningar, föreläsningar eller annat programutbud. Välkomna till en historisk sommar!

Vill du hålla koll på vad som händer?

Få information om utställningar och evenemang.

Tumba bruksmuseum. Live streaming

Du kanske också är intresserad av