Barn och mor- eller farföräldrar springer med karta i handen
Foto: Daniel Gustafsson, Tumba bruksmuseum/SHM.

Lov

Vi har aktiviteter för barn i sällskap med vuxna under varje skollov. Information om vad som händer släpps några veckor innan varje lov.

Sommarlovsaktiviteter på Tumba bruksmuseum

Vi har öppet hela sommaren torsdag till söndag klockan 11.00-16.00.

Gå på visning

Häng med på en visning som vi kallar Bland kålmaskar och lumpbänkar – självhushållarna på bruket. Dessa sker dagligen torsdag till söndag klockan 11-11.45. För vuxna kostar det 75 kronor, kostnadsfritt för barn till och med 18 år. Visningen rekommenderas för barn från 8 år i sällskap av vuxen.

Om visningen

Ta med familjen till utställningen Jordnära

Utställningen Jordnära självhushållare då och nu passar utmärkt för familjer! Inne i museet kan du ta del av berättelser om de människor som levde på bruket och den omsorg samt planering som krävdes året runt för att få mat på bordet. I parkmiljön visas odlingstäppor, bikupor och ett upptäckarspår för dig som besöker utställningen med barn. Fri entré för barn och vuxna.

Om utställningen

Till kalendariet

Barn leker affär utomhus, föräldrar tittar på.
Foto: Daniel Gustafsson, Tumba bruksmuseum/SHM.

Upptäck utställningarna

På Tumba bruksmuseum finns det mycket spännande för barn och familjer att upptäcka, både utomhus och inomhus. Våra utställningar är enkla att besöka med barn – det finns mycket att titta på i deras höjd. Besök den gamla skolsalen och kika in i den gamla brandstationen.

Tumba-bruksmuseum-utställning
Foto: Erik Lernestål, Tumba bruksmuseum/SHM.

Provsitta brandbilen

En ständig favorit bland familjer är att provsitta brandbilen i Spruthuset. Spruthuset byggdes 1926 för att fungera som brukets brandstation. Här finns brandsprutor, hjälmar och annan utrustning.

Tumba bruksmuseum_brandbil_barnfamilj_960x0180
<em><em>Foto: Daniel Gustafsson, Tumba bruksmuseum/SHM.</em></em>

Brukscaféet

Välkomna till Brukscaféet, vi har öppet för lunch och fika! Vi erbjuder barnvänliga alternativ på menyn. För de minsta erbjuder vi EKO klämmisar och det finns även möjlighet att värma medhavd barnmat. I Brukscaféet finns det även haklappar och barnstol att låna. 

Tumba bruksmuseum_Brukscafeet_uteservering_960x1080
Foto: Ola Myrin, Tumba bruksmuseum/SHM.