Odlingsintresserad?

Välkommen på vår trädgårdskväll med Farbror Grön onsdag den 22 maj. Välj om du vill gå på en eller två föreläsningar. Efterår serverar Brukscaféet en trädgårdstallrik och bubblande dryck i utställningen Jordnära – självhushållare då och nu.

Porträtt på Johannes Wätterbäck som håller i en växt.
Foto: Farbror Grön.

Guidad brukspromenad

Nyfiken på hur och vad har odlats på Tumba bruk? Följ med på en guidad brukspromenad tre fredagar i maj! Vi går genom brukssamhället och besöker platserna för de första kryddtäpporna, växthusen, potatislandet med flera.

Brukets allé med träd
Foto: Daniel Gustafsson, Tumba bruksmuseum/SHM.

Sopplunch och visning

Följ med på en visning om arbetet på Tumba bruk och hur sedelpapper länge tillverkades för hand. Vi erbjuder sopplunch i samband med visningen på torsdagar och fredagar.

Soppa med krutonger

Upptäckarspåret för familjer

Utforska utställningen Jordnära utomhus! Genom en upptäckarjakt ute i brukets park kommer barnen hitta minihus fyllda med kunskap och klurigheter. Lär er mer om exempelvis Konsumbutiken, mjölkcentralen, iskällaren, potatisåkern och skyddsrummet som har funnits i bruksområdet.

Barn står utomhus med en karta
Foto: Jens Mohr, Tumba bruksmuseum/SHM.

Miniodlarna

Har ni sett ”miniodlarna” i utställningen Jordnära - självhushållare då och nu? Barn kan följa dom genom utställningens olika delar och tillsammans med medföljande vuxna reflektera kring deras finurliga tankar om vårt samhälle. Hör miniodlarna berätta i det barnanpassade audioguidespåret.

En familj tittar på en smartphone med en audioguide
Foto: Daniel Gustafsson, Tumba bruksmuseum/SHM.

Sommarkurs i bild och form

Den 25-28 juni erbjuder vi en bild- och formkurs för barn 13-15 år som bor i Botkyrka kommun. Kurserna anordnas med stöd av Botkyrkabyggen och Botkyrka kommun.

Barn målar i tusch
Foto: Elin Ekeroth Kjellgren, Tumba bruksmuseum/SHM.

Vill du hålla koll på allt som händer?

Arkivbild familj står vid plantering