Kock lagar smörrebröd
Foto: Helena Bonnevier, Tumba bruksmuseum/SHM.

Brukscaféet

Slå dig ner en stund i köket eller om vädret tillåter på vår mysiga uteservering. Vi serverar hembakat kaffebröd, varma och kalla drycker och lättare luncher. På menyn finns även smörrebröd och pannkakor.

Öppettider Brukscaféet

Brukscaféet har samma öppettider som museet

På menyn

Njut av härliga luncher, kaffe och nybakat bröd i vår vackra park. Brukscaféet serverar olika matiga sallader, pannkakor, smörrebröd, glass, kakor och goda drycker. Vår lunchmeny:

  • Smörrebröd efter säsong. Välj mellan kött/fågel, fisk, vegetarisk eller vegansk.
  • En matig sallad på en bädd av quinoa, grönsallad och rotsaker
  • Toast med kalkon, dijon och ost eller med grillade grönsaker och färskost
  • Pannkakor med vispgrädde och bärkompott

Lunch med visning

Lunch med visning på maten! Brukscaféet serverar smörrebröd klockan 13.00. Endast 150 kronor för visning och lunch. (Erbjudandet gäller torsdag till söndag, fram till 30 september).

Om lunch med visning

Tallrik med fisk och grönsaker
Kock i ett kök
Vuxna och barn äter i restaurangen

Middag och evenemang

Oavsett om det är ett företagsmingel eller ett födelsedagsfirande så går det att boka in i våra lokaler eller för arrangemang i parken. Vi serverar mingelmat, buffé och rätter direkt vid bordet.  

Närbild på mat och dryck.
Foto: Helena Bonnevier, Tumba bruksmuseum/SHM.

Dop och begravningskaffe

Vi tar emot för olika händelser i livet. För dop och begravning ordnar vi kaffe med fikabröd, smörrebröd eller lunch som serveras i någon av våra lokaler. Offert på förfrågan.  

Mackor med ost, skinka och gurka.
Foto: Helena Bonnevier, Tumba bruksmuseum/SHM.

Bokade grupper

Vi tar emot grupper för fika, lunch eller middag alla dagar i veckan. Vi lagar mat efter säsong och har därför ingen fast meny, men kontakta oss gärna för förslag. Boka via gruppvisning eller konferens.

Allergier och specialkost

Välkommen att kontakta oss i förväg om du har allergier eller äter specialkost. Vi har ett begränsat utbud, men erbjuder laktosfria, glutenfria och äggfria alternativ. Vi erbjuder även vegetariska och veganska alternativ i vårt utbud.

Besök Brukscaféet med barn

Vi erbjuder barnvänliga alternativ på menyn. För de minsta erbjuder vi EKO klämmisar och det finns även möjlighet att värma medhavd barnmat. I Brukscaféet finns det även haklappar och barnstol att låna.