Barn och vuxna sitter på en lummig uteservering
Foto: Daniel Gustafsson, Tumba bruksmuseum/SHM.

Brukscaféet

Slå dig ner en stund i köket eller om vädret tillåter på vår mysiga uteservering. Vi serverar hembakat kaffebröd, varma och kalla drycker och lättare luncher. På menyn finns även smörrebröd och pannkakor.

Öppettider Brukscaféet

Brukscaféet har samma öppettider som museet

På menyn

Njut av härliga luncher, kaffe och nybakat bröd i vår vackra park. Brukscaféet serverar olika matiga sallader, pannkakor, smörrebröd, glass, kakor och goda drycker. Vår lunchmeny:

  • Smörrebröd efter säsong. Välj mellan kött/fågel, fisk, vegetarisk eller vegansk.
  • En matig sallad på en bädd av quinoa, grönsallad och rotsaker
  • Toast med kalkon, dijon och ost eller med grillade grönsaker och färskost
  • Pannkakor med vispgrädde och bärkompott
Personer sitter och fikar på brukscaféets uteservering.
Foto: Erik Lernestål, Tumba bruksmuseum/SHM.

Missa inte Jordnära!

Vår nya utställning Jordnära – självhushållare då och nu visas 18 maj 2023 - september 2024. Utställningens tema genomsyrar även museets restaurang och café. Vi använder ekologiska och närodlade produkter, varav vissa har odlats här på plats! Jordnära äger rum både inne i museet och ute i bruksparken, och passar både vuxna och barn. Stanna till vid Lilla konsum, det finns sköna sittplatser för hela familjen.

Upptäck utställningen

Middag och evenemang

Oavsett om det är ett företagsmingel eller ett födelsedagsfirande så går det att boka in i våra lokaler eller för arrangemang i parken. Vi serverar mingelmat, buffé och rätter direkt vid bordet.  

Tumba-bruksmuseum-middag
Foto: Jens Mohr, Tumba bruksmuseum/SHM.

Dop och begravningskaffe

Vi tar emot för olika händelser i livet. För dop och begravning ordnar vi kaffe med fikabröd, smörrebröd eller lunch som serveras i någon av våra lokaler. Offert på förfrågan.  

Tumba-bruksmuseum-dopfika
Foto: Jens Mohr, Tumba bruksmuseum/SHM.

Bokade grupper

Vi tar emot grupper för fika, lunch eller middag alla dagar i veckan. Vi lagar mat efter säsong och har därför ingen fast meny, men kontakta oss gärna för förslag. Boka via gruppvisning eller konferens.

Allergier och specialkost

Välkommen att kontakta oss i förväg om du har allergier eller äter specialkost. Vi har ett begränsat utbud, men erbjuder laktosfria, glutenfria och äggfria alternativ. Vi erbjuder även vegetariska och veganska alternativ i vårt utbud.

Besök Brukscaféet med barn

Vi erbjuder barnvänliga alternativ på menyn. För de minsta erbjuder vi EKO klämmisar och det finns även möjlighet att värma medhavd barnmat. I Brukscaféet finns det även haklappar och barnstol att låna.

Julbord

Nu kan du boka vår variant av ”julbord” – en förstklassig julmeny inspirerat av julens smaker och aromer, i en unik miljö.

Gul byggnad i snö