Bild på årskortet, i bild även ett paket med gult band.
Foto: Daniel Gustafsson, SHM.
  1. Startsida
  2. Besök
  3. Köp årskort – fri entré till sju museer!

Köp årskort – fri entré till sju museer!

Bli vår historievän med årskortet! Då kan du besöka Tumba bruksmuseum och våra sex systermuseer hur många gånger du vill.

Genom spännande utställningar och fantastiska föremål kan du ta del av livsöden, berättelser och dramatiska händelser genom tiderna. Välkommen till ett år av historiska upplevelser!

Pris årskort

Ordinarie pris

Årskortet kostar 450 kronor.

Tumba bruksmuseum och Sveriges museum om Förintelsen har fri entré 2024.

Besök våra systermuseer

Årskortet gäller för alla museer som ingår i Statens historiska museer. Kortet ger dig fri entré till alla museernas permanenta och tillfälliga utställningar, dock inte till avgiftsbelagda visningar, föreläsningar eller annat programutbud. Kortet kan köpas på plats i museernas entréer/butiker. Det går inte att köpa årskortet online för tillfället. Öppet köp/återköp gäller ej på entrébiljetter och årskort.

Hallwylska museet

Lämna stadens brus bakom dig och förflytta dig 100 år tillbaka i tiden! Stig in genom portarna till Hallwylska museet, på Hamngatan 4 i centrala Stockholm, mittemot Berzelii park och några stenkast från Dramaten.

Interiör Hallwylska museet
Foto: Ola Myrin, Hallwylska museet/SHM.

Historiska museet

Upplev dramatiska livsöden, maktkamper, kärlek, fest och vardag från istid till nutid. Utforska Sveriges historia tillsammans med oss.

Två barn i utklädnad.
Foto: Jens Mohr, Historiska museet/SHM.

Skoklosters slott

Besök ett av världens främsta barockslott i naturskön miljö vid Mälarens strand, nära Arlanda! Slottet är från den svenska stormaktstiden, 1600-talet och är det största privatpalats som byggts i Sverige. Här finns magnifikt konsthantverk, spännande måleri och en stor rustkammare.

Besökare i ett av slottsrummen.
Foto: Jens Mohr, Skoklosters slott/SHM.

Livrustkammaren

Praktfulla, vackra dräkter och glittrande vagnar berättar om sagolika kröningar, bröllop och begravningar vid det svenska hovet. Upptäck ett av Sveriges äldsta museer i Gamla stan i centrala Stockholm.

En vuxen läser för två barn.
Foto: Jens Mohr, Livrustkammaren/SHM.

Sveriges museum om Förintelsen

Personliga berättelser om Förintelsen på nytt museum. På Sveriges museum om Förintelsen på Torsgatan 19 i Stockholm kan du se den första utställning Sju liv och ställa dina frågor till överlevande genom Dimensions in Testimony. Fri entré 2024.

En person tittar i en monter i utställningen Sju liv.
Foto: Ola Myrin, Sveriges museum om Förintelsen/SHM.

Ekonomiska museet – Kungliga myntkabinettet

Museet är en plats för ekonomiskt lärande för alla som är nyfikna på ekonomins roll historiskt och i dag. Ekonomiska museets utställningslokaler har stängt under 2023, men du kan se Everlövsskatten och delta i program. Museet bygger permanenta utställningar som är planerade att öppna våren 2024.

Två personer står vända mot varandra och pratar.
Foto: Jens Mohr, Ekonomiska museet/SHM.

Håll koll på vad som händer!

Barn och äldre som springer utomhus mot kameran.