
Julbord
Skippa buffén!
Välj mellan två olika matupplevelser; en välkomponerad avsmakningsmeny eller utsökt smörrebröd. Allt är tillagat med svenska lokalproducerade och "härodlade" råvaror.
Vi tar endast emot förbokade sällskap. Är ni ett större sällskap, en förening, ett företag eller organisation? Det finns möjlighet att boka en egen lokal.

Alternativ 1 – Avsmakningsmeny
Välkommen in i till pappersverkstan där vi bjuder på bubblig vinbärssangria, smarriga krustader och berättar om hur man gjorde sedelpapper på bruket. I Oxhuset får du en välkomponerad avsmakningsmeny med inslag av ”härodlade” råvaror och svenska smaker.
- Kir Royale Nosecco och krustad med rotabagge- och pumpacreme, saltrostade pumpafrön och shisokrasse
- Äggcreme smaksatt med brynt smör, rödvinsinkokt beluga och salviapicklad självhushållarsquash
- ”Råbiff” på julig rödkål med rödbetssallad och rotfruktskrisp
- Saffransrisotto med änkans tomatchutney toppad med grönkålschips
- Gårdsost med päron- och vaniljmarmelad på bruksfrukt samt vår goda frukt- och nötbröd
- Chokladmousse med brukets honung, kladdkaka, kaffegelé och chokladcrumble
- Kaffe/te
Datum
Erbjuds 21 november - 20 december 2023.
Vänligen kontakta oss för information om vilka tider som det finns.
Pris
Lunch: 755 kronor exklusive moms
Middag: 895 kronor exklusive moms
Moms tillkommer med 12%.
Dryck till maten tillkommer.
Boka
Fyll gärna i en bokningsförfrågan längre ner på sidan.

Alternativ 2 – Smörrebröd i jultappning
Tre smörrebröd på vår egenbakade filmjölkslimpa.
- Julskinka, äppelkompott på bruksfrukt, senap och grönkål odlat i täppan på Tumba bruk
- Julens sill på tunn Leksands vitpotatis
- Kronärtskocka, krasse och tång
- Vitchoklatryffel
- Kaffe/te
Datum
Erbjuds 21 november - 20 december 2023.
Vänligen kontakta oss för information om vilka tider som det finns.
Pris
Lunch: 325 kronor exklusive moms
Middag: 475 kronor exklusive moms
Moms tillkommer med 12%.
Dryck till maten tillkommer.
Boka
Fyll gärna i en bokningsförfrågan längre ner på sidan.

Kombinera gärna med en visning
På en gruppvisning lär dig om brukets historia, sedelhistoria, och handpapperstillverkning, antigen på plats på museet eller digitalt. Vill du göra något kreativt, hands-on och inspirerande, kan du välja en visning där du kan testa att skapa ditt eget papper. Det är lätt och roligt!
Om kocken Sanny Lind
Sanny har mer än 20 års erfarenhet i branschen på restauranger som Gordon Ramsays Maze, Sheraton Hotel, Villa Talliden samt semifinal i Årets kock – SM 2018. Sedan 2021 är Sanny en del av Brukscaféet på Tumba bruksmuseum. Hans matfilosofi kan bäst beskrivas som rustikt elegant med bra råvaror som serveras med glimten i ögat.
Bokning och kontakt
Välkommen att skicka en bokningsförfrågan via formuläret.
Har du frågor, är du välkommen att skicka e-post till: info@tumbabruksmuseum.se eller ringa 08-519 553 46.
Notera att vi tar endast emot förbokade sällskap. För större sällskap finns möjlighet till egen lokal.
Bokningsförfrågan


Foto: Daniel Gustafsson och Jonathan Elbaz, Tumba bruksmuseum/SHM.